Provocerande och föga konstruktivt, Maud

Maud Olofsson är en politiker jag hyste respekt för innan hon kom i regeringsställning. I mina ögon har hon i ministerpositionen gått från klarhet till klarhet och visat hon är både uppblåst och naiv.

Hennes senaste utspel på SvD Brännpunkt i dag vittnar om detta. Hon går till angrepp på Socialdemokraternas svågerpolitik. Det är bra! Svågerpolitik vill vi inte ha. Hennes inlägg är dock både provocerande och föga konstruktivt.

Tyvärr är det så att så länge vi har politiker med stor makt kommer denna makt att utnyttjas på ett odemokratiskt och oacceptabelt sätt. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Jag är övertygad om att Alliansen kommer fortsätta att göra ett bra arbete för att få bukt med Socialdemokraternas inarbetade svågerpolitik.

Tyvärr är jag lika övertygad om att Alliansen också kommer att bedriva svågerpolitik, men i andra former. Därför är det naivt av Olofsson att redan nu börja blåsa upp sig och påstå att man är bättre än Socialdemokraterna beträffande svågerpolitiken. Hur länge satt Socialdemokraterna vid makten, hur länge har Alliansen varit vid makten?

Tomma tunnor skramlar mest.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant
Twingly

Läs debattartikelnpå SvD

Vad tycker du om artikeln? Varför inte lämna en kommentar nedan och diskutera artikeln, eller prenumerera på bloggen för att få kommande artiklar automatiskt?

Kommentarer

[…] även: Provocerande och föga konstruktivt, Maud Andra bloggar om: Regeringen, Alliansen, Maud Olofsson, Utnämningspolitik, Socialdemokraterna, […]

Kommentera!

(required)

(required)