Är nykterhetsgruppen helt nykter?

Onyktert i riksdagen

En artikel i SvD belyser problemet med att det dricks alldeles för mycket vid riksdagsledamöters representationsmiddagar och mingelträffar.

Riksdagens nykterhetsgrupp har tydligen tagit fram ett förslag som innebär att alkoholintag ska förbjudas vid riksdagsledamöters representation p g a den stora konsumtionen.

Är det ett stort problem?

Är verkligen riksdagsledamöternas alkoholvanor ett så stort problem att riksdagens nykterhetsgrupp måste engagera sig i frågan? Jag antar att denna grupp är sammansatt för att behandla svenska folkets alkoholvanor. Eller är gruppen tillsatt för att endast behandla riskdagsledamöternas alkoholvanor? Man börjar ju undra.

Nykterhetsgruppen onykter?

Om Sveriges viktigaste personer inte kan låta bli att ta sig ett glas för mycket när man representerar kan man fråga sig hur pålitliga de är i sin tjänsteutövning i övrigt.

Att förbjuda alkohol vid riksdagsledamöters representation tolkar jag som en misstroendeförklaring mot riksdagsledamöterna. Ett förbud av detta slag skulle peka på att riksdagsledamöterna har sämre karaktär och omdöme än de flesta. Om så vore fallet vore nog ett alkoholförbud inte tillräckligt.

Man kan också fråga sig om riksdagens nykterhetsgrupp var helt nykter när man författade förslaget om att inskränka riksdagsledamöters rätt till att dricka vad de vill på middagar och fester. Kanske kom förslaget till världen under småtimmarna på riksdagens årliga julfirande?

Andra bloggar om: , , , ,

Technorati Tags: , , , ,

Intressant

Twingly.se

färskpressa!

Pusha

Vad tycker du om artikeln? Varför inte lämna en kommentar nedan och diskutera artikeln, eller prenumerera på bloggen för att få kommande artiklar automatiskt?

Kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Kommentera!

(required)

(required)