Skrota landstingen och de privata sjukhusen, nu!

INLÄGGET FINNS NUMERA PÅ VÅRDCENTRALEN

Vad tycker du om artikeln? Varför inte lämna en kommentar nedan och diskutera artikeln, eller prenumerera på bloggen för att få kommande artiklar automatiskt?

Kommentarer

Håller med dig om att man ska vara försiktig med privatiseringar och att släppa in vinstintressen i vården. Att låta kommunerna sköta vården är dock helt orealistiskt. Stockholm, möjligen Göteborg skulle klara det, men ta Ydre med 2000 invåndare! Att låta staten sköta vården tror jag inte heller på, det krävs en viss närhet till vården för att inte skattebetalarna ska bli helt blåsta på sina pengar. Vi kan se sådana tendenser i Norge som förstatligade sin sjukvård. Nä sjukvård är en typisk regional fråga skulle jag vilja säga, men regionerna kan med fördel bli lite större och färre.
Din erfarenhet av landstingspolitiker delar jag inte heller. Tycker att de ofta håller en mycket hög kompetens.
Visst kan saker bli bättre, men att styra vård är inte en enkel sak.
Vänligen,
Joakim Hörsing

Hej Joakim,

Tack för dina synpunkter, Du har säkert rätt i att många landstingspolitiker har hög kompetens. Jag tror dock att de antingen har fel slags kompetens eller så är de rädda för att använda den när det behövs.

Tycker du t ex att det är vettigt (ansvarsfullt) att landstingen tillåter läkare (som det alltid verkar råda brist på) att kanske arbeta halvtid på sjukhuset för att extraknäcka i sin privata praktik resterande tid? För att fylla luckan när läkaren extaknäcker tvingas man hyra in en annan läkare från en rekryteringsfirma för 3 x den normala lönekostnaden.

Även om de är kompetenta verkar det som om landstingspolitikerna inte förstått att ekonomi betyder hushållning med begränsade resurser och inte tvärtom.

Kommentera!

(required)

(required)