Trevligt med lettisk konkurrent, men se upp för högre utlåningsräntor!

De svenska bankerna har nu fått ett lettisk konkurrent i Parex som direkt går in och erbjuder en inlåningsränta på hela 4,5 %, enligt Dagens nyheter!

Parex har tydligen som affärsidé att dela med sig mer av bolagets vinst till spararna istället för att som de svenska storbankerna ge så mycket som möjligt till aktieägarna. Å andra sidan kan det på sikt vara bra för Parex aktieägare eftersom de troligtvis kommer att kapa åt sig marknadsandelar genom att ligga i inlåningsräntetoppen.

Risken, som jag ser det är dock att Parex konkurrensmedel driver upp de svenska bankernas utlåningsräntor för att dessa ska bibehålla sin marginal trots höjd inlåningsränta.

Andra bloggar om: , , ,

Intressant

Vad tycker du om artikeln? Varför inte lämna en kommentar nedan och diskutera artikeln, eller prenumerera på bloggen för att få kommande artiklar automatiskt?

Kommentarer

En liten undran om sparkonton: Varför är det alltid så svårt att se hur ofta kapitalet förräntas? Det är väl en ganska stor skillnad om jag stoppar in pengar på fem år och får räntan i slutet mot att jag får (och får det tillbakastoppat på kontot) varje månad?

En ränta med “kontinuerlig” förräntning är ju inte samma sak som en “rak” ränta. Jag bara undrar…

Kommentera!

(required)

(required)